Zeehonden safari vanuit Gorishoek (Scherpenisse)

Date/Time
Date(s) - 21-jul-2019
13:00-15:15

Location
Gorishoek, en Yerseke

Category(ies) Geen Categorieën


zeehonden

Zeehonden safari vanuit Gorishoek (duur vaartocht 2 uur, 15 minuten)

 

 

Deze vaartocht wordt met de Frisia 2 gevaren, en is niet geschikt voor rolstoelen. Wegens de beperkte ruimte zijn alleen inklapbare kinderwagens toegestaan, welke in de garderobe geplaatst kunnen worden. Kleine kinderen kunt u makkelijker meenemen in een draagzak.

 

Parkeren

Het is verstandig tijdig naar Gorishoek te komen, volg de bordjes Fiets-Veerdienst en u komt bij de haven waar u gratis kunt Parkeren, maar wel graag in de parkeervakken. De boot is 30 minuten voor afvaart geopend.

Inschepen

De boot vertrekt op tijd. bent u aan de late kant, 5 Minuten voor afvaart behouden wij het recht de door u gereserveerde tickets aan wachtende gasten aan te bieden. U kunt in de boot betalen, aan de wal is geen kassa. Het is aan boord mogelijk met pinpas te betalen, maar in de haven van Gorishoek hebben we geen mobiele ontvangst. De pin apparatuur werkt via een mobiele verbinding, die op het water niet altijd goed is. Voor opstappen in de locatie Gorishoek adviseren wij contanten mee te nemen.

Mindervaliden

Bent u rolstoel afhankelijk, gelieve een tocht uit St-Annaland of Zierikzee te kiezen. Op deze vaartocht wordt  gevaren met de Frisia 2, hier kunnen geen rolstoelen aan boord. Gasten met rollator is geen probleem, maar bij een vaartocht vanuit St-Annaland of Zierikzee is het makkelijker om aan boord te komen.

De Vaartocht:

We vertrekken vanuit Gorishoek, en varen het nationaal park de Oosterschelde op. Deze vaartocht zal gegidst worden door de kapitein. De kapitein heeft een cursus Gastheerschap Oosterschelde gevolgd. Het is laag water, de slikken en schorren liggen boven water, waardoor er vele watervogels te zien zijn. Regelmatig wordt hier ook de lepelaar gesignaleerd. Tijdens de heen of terugvaart zal de kapitein via de Dortsman varen, een kleine vaargeul tussen de zandbanken. In alle rust kunt u hier van de natuur genieten.

Bruinvissen (Nederlandse Dolfijn)

Door de stroming van de Oosterschelde zijn er diepe putten ontstaan onder het wateroppervlak, in deze diepe putten zien we regelmatig vinnetjes van Bruinvissen boven komen  (Nederlandse Dolfijn). Hier voor Gorishoek is een van de diepe putten. Bij mooi rustig weer, zien we regelmatig Bruinvissen.

 

De Zeelandbrug

We varen niet onder de Zeelandbrug door, maar we zien hem wel heel mooi liggen. De Zeelandbrug was ooit de langste brug van Europa, deze is ruim 5 km lang. Een kopie van deze brug is 7 km lang en ligt in Denemarken.

 

De Zeehonden

Bij de  zandbank waar we de zeehonden kunnen zien, vragen we gepaste stilte, zodat we ze op ongeveer 50 meter kunnen naderen. Te veel geluid veroorzaakt onrust bij de groep zeehonden.

Aan boord zijn 25 verrekijkers beschikbaar, dit is een extra service, ze zijn niet vooraf te reserveren. U kunt de zeehonden zonder verrekijker goed zien, Wilt u zeker zijn van een verrekijker, is het verstandig zelf een exemplaar mee te nemen. Zeehonden kunnen we niet garanderen, maar uit ervaring weten we dat in 98% van de vaartochten zeehonden te zien zijn.

Aan boord

Tijdens de vaartocht is bar en keuken geopend. Aan boord zijn hapjes, drankjes en broodjes te koop.

Wegens de enorme belangstelling voor de zeehonden-safari tochten is het noodzakelijk vooraf uw tickets te reserveren.

Kinderwagens

Kinderwagens kunnen aan boord mee, bij voorkeur een inklapbare wagen. Het is mogelijk dat de bemanning u verzoekt de kinderwagen in te klappen en in de garderobe te plaatsen.  Voor kleine kinderen is het gebruik van een draagzak aan te raden

Bij reservering graag het totaal aantal passagiers opgeven, ook  kinderen beneden 3 jaar tellen mee voor onze passagierslijst. Vol =Vol

KOSTPRIJS

Kinderen t/m 3 jaar gratis

Kinderen 4 t/m 11 jaar       € 10,–

vanaf 12 jaar                    € 14,–

 

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Bekijk onze folder!