Dagje Sint-Annaland

Een dagje Sint-Annaland, Met bezoek aan veiling, vaartocht en museum

film zeehonden tocht met lunch

Een dorpje aan de Oosterschelde, waar U nog kunt genieten van rust en ruimte.

Verrassend dat u hier een dag vullend programma kunt samenstellen.

Streekmuseum de Meestoof

Gevestigd in het vroegere gemeentehuis, waar vele vrijwilligers de tijden van vroeger laten herleven. Het is mogelijk om in dit museum in het vroegere schoolklasje koffie + iets lekkers te gebruiken. Het museum is gedeeltelijk rolstoel geschikt. Voor verdere informatie klik hier

De toeristische streekproductenveiling Tholen

is in het gebouw van de enige aardappelveiling in Nederland. U kunt daar bij afslag zelf uw streekproducten veilen in een nostalgische veilingzaal uit 1932 met een echte veilingklok en een heuse veilingmeester. De veilingmeester vertelt tijdens het veilen  leuke en interessante wetenswaardigheden over de producten en de streek. Omdat Tholen vermaard om zijn  (vroege) aardappelteelt is, wordt altijd als eerste traditioneel de smaakvolle Thoolse  primeur aardappel geveild. En daarna komen bijvoorbeeld vis, fruit en groenten aan de beurt. Maar ook andere echte Zeeuwse streekproducten zoals babbelaars, bakproducten voor de originele Zeeuwse bolus , sappen en honing liggen voor u klaar.  Een veiling bijwonen en zelf de klok bedienen is ook voor kinderen een echte beleving.

In de zomermaanden is op  woensdag de veiling regulier te bezoeken om 11.00 en om 14.00 uur. Voor groepen kan er via  streekmuseum De Meestoof een afspraak worden gemaakt of via de website van de veiling.

Voor verdere informatie zie de website van het museum

Deze dag is te combineren met een vaartocht of zeehonden-safari over de Oosterschelde, waar U de lunch kunt gebruiken. Een Zeehonden-safari is getijde afhankelijk. Wij helpen u graag met het zoeken van een geschikte datum / getijde.

 

Flyer dagje Stalland


IMG_7428 IMG_7674

noorse-woning1 museum DSC_0545NOORSE-WONING-1-1024x682 streekdracht-groot-1zeehond2

DutchEnglishFrenchGerman
to top
Bekijk onze folder!