Zeehonden safari vanuit Sint Annaland

Date/Time
Date(s) - 06-jun-2022
13:00-15:15

Location
Sint-Annaland

Category(ies)


zeehonden

Zeehonden safari vanuit Sint Annaland (duur vaartocht 2 uur, 15 minuten)

 

Deze vaartocht is van vertrekhaven gewijzigd. Wegens de wind is het niet mogelijk in Gorishoek af te meren

We vertrekken vanuit St-Annaland

 

Deze vaartocht wordt met de Frisia 2 gevaren, en is niet geschikt voor rolstoelen. Wegens de beperkte ruimte zijn alleen inklapbare kinderwagens toegestaan, welke in de garderobe geplaatst kunnen worden. Kleine kinderen kunt u makkelijker meenemen in een draagzak.

 

Parkeren

Het is verstandig tijdig naar Haven St-Annaland te komen, U kunt gratis parkeren aan de Koelhuisdreef. De boot vertrekt vanaf Boulevard 3a 4697 BC  St-Annaland

Inschepen

De boot vertrekt op tijd. bent u aan de late kant, 5 Minuten voor afvaart behouden wij het recht de door u gereserveerde tickets aan wachtende gasten aan te bieden. U kunt in de boot betalen, aan de wal is geen kassa. De Pinapparatuur werkt slecht op het water, wij adviseren u contanten mee te brengen.

Mindervaliden

Bent u rolstoel afhankelijk, gelieve een tocht uit St-Annaland of Zierikzee te kiezen. Deze vaartocht wordt  gevaren met de Frisia2 , hier kunnen geen rolstoelen aan boord. Gasten met rollator is geen probleem, maar bij een vaartocht vanuit St-Annaland of Zierikzee is het makkelijker om aan boord te komen.

De Vaartocht:

We vertrekken vanuit St-Annaland, en varen het nationaal park de Oosterschelde op. Deze vaartocht zal gegidst worden door de kapitein. De kapitein heeft een cursus Gastheerschap Oosterschelde gevolgd. Het is laag water, de slikken en schorren liggen boven water, waardoor er vele watervogels te zien zijn. Regelmatig wordt hier ook de lepelaar gesignaleerd.

Bruinvissen (Nederlandse Dolfijn)

Door de stroming van de Oosterschelde zijn er diepe putten ontstaan onder het wateroppervlak, in deze diepe putten zien we regelmatig vinnetjes van Bruinvissen boven komen  (Nederlandse Dolfijn). Hier voor Gorishoek is een van de diepe putten. Bij mooi rustig weer, zien we regelmatig Bruinvissen.

 

De Zeelandbrug

We varen niet onder de Zeelandbrug door, maar we zien hem wel heel mooi liggen. De Zeelandbrug was ooit de langste brug van Europa, deze is ruim 5 km lang. Een kopie van deze brug is 7 km lang en ligt in Denemarken.

 

De Zeehonden

Bij de  zandbank waar we de zeehonden kunnen zien, vragen we gepaste stilte, zodat we ze op ongeveer 50 meter kunnen naderen. Te veel geluid veroorzaakt onrust bij de groep zeehonden.

Aan boord

Tijdens de vaartocht is bar en keuken geopend. Aan boord zijn hapjes, drankjes en broodjes te koop.

Wegens de enorme belangstelling voor de zeehonden-safari tochten is het noodzakelijk vooraf uw tickets te reserveren.

Kinderwagens

Kinderwagens kunnen aan boord mee, bij voorkeur een inklapbare wagen. Het is mogelijk dat de bemanning u verzoekt de kinderwagen in te klappen en in de garderobe te plaatsen.  Voor kleine kinderen is het gebruik van een draagzak aan te raden

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Bekijk onze folder!