Rondje eiland Tholen. (Geannuleerd wegens weinig deelname)

Date/Time
Date(s) - 18-jul-2019
09:00-17:00

Location
Gorishoek

Category(ies) Geen Categorieën


Voor de vaarliefhebber hebben we In het programma, een rondje eiland Tholen.

Op donderdag 18 juli en 22 augustus vertrekt de Frisia 2 vanuit  Gorishoek (Scherpenisse) voor een vaartocht rond het eiland Tholen. We vertrekken om 9.00 uur en varen het Nationaal Park Oosterschelde op. Hier voor Gorishoek is het heel diep, er worden regelmatig Bruinvissen (Nederlandse dolfijn) gesignaleerd.

We varen  aan de zuidzijde van het eiland Tholen, we hebben hier mooi zicht op Zuid Beveland, de televisietoren van Goes, Wemeldinge, het kanaal door Zuid Beveland en het mosseldorpje Yerseke zien we liggen. Aan de Kant van het eiland Tholen varen we langs St-Maartensdijk, Gorishoek en Scherpenisse, waarna we het haventje van Strijenham zien.

Bij de Bergse Diepsluis schutten we het Zoommeer op. In deze sluis gaan we over van zout naar zoet water. Langs het recreatieterrein  de Speelmansplaten varen we naar Tholen, waar u de gelegenheid krijgt een ogenblik te passagieren.

We varen verder via de Schelde-Rijnverbinding richting de Krammersluis. U heeft hier een mooi uitzicht over het natuurgebied, waar u met geluk herten en oer runderen kunt spotten.

De Krammersluis is een scheiding tussen zout en zoet water, we varen het zoute water weer op. Zien Bruinisse en Zijpe liggen.

We varen langs Stavenisse. Aan de westzijde zien we de Zeelandbrug liggen, deze brug is gebouwd op het smalste stukje van de Oosterschelde, is 5 km lang en ruim 50 jaar oud.Omstreeks 17.00 uur  zijn we terug in Gorishoek.

Het is mogelijk dat deze vaartocht wegens getijde / sluisplanning de andere richting rondvaart.

Kostprijs rondje eiland Tholen incl. korte stop in Tholen

 

Kind t/m 3 jaar            gratis

Kind 4 t/m 11 jaar       € 17,50

vanaf 12 jaar                 € 25,–

 

Deze vaartocht is met de Frisia 2, dit schip is niet rolstoel geschikt, kinderwagens, rollators e.d. geen probleem.

Tijdens de vaartocht zijn bar en keuken geopend. Vaartocht gaat door bij minimaal 25 deelnemers

Frisia 2 blauw.2IMG_61484IMG_61510_MG_30322013-08-02 21.14.00

 

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.

Bekijk onze folder!