Laag water Krabbenkreektocht

Date/Time
Date(s) - 07-sep-2019
16:00-17:00

Location
Sint-Annaland

Category(ies) Geen Categorieën


Vanuit de haven van St-Annaland varen we de Krabbenkreek tocht

 

De Krabbenkreek

De Krabbenkreek is een zijarm van de Oosterschelde en behoort tot het Nationaal Park Oosterschelde. Het is een natuurgebied welke wordt gekenmerkt door zijn schorren en slikken. Het Nationaal Park Oosterschelde is een getijde gebied welke 2x per dag Eb en Vloed heeft. Bij Eb stroomt het water uit de Oosterschelde richting de Noordzee, vallen schorren, slikken en zandbanken droog. Bij vloed staat het gebied onder water.

Eb,

Tijdens eb vallen de zandbanken droog, er worden regelmatig in de Krabbenkreek zeehonden gezien op de zandbanken, deze kunnen we niet garanderen. Voor 99% zekerheid op zeehonden adviseren wij u op zeehonden safari te gaan.

De schorren in het gebied zijn begroeid met mooie zoutwaterplanten zoals de lamsoor en de zeekraal. In het voorjaar zijn deze plantjes te eten. Een heerlijke delicatesse bij vis. De zeekraal kleurt in de herfst koraal rood (zeekoraal), waardoor de schorren een mooie herfstkleur krijgen.

 

Dieren in de Oosterschelde

De Oosterschelde is een voedselgebied voor duizenden watervogels, zoals de Aalscholver en de Lepelaar. Maar ook vele eenden en Meeuwensoorten vinden hier hun voedsel. In het najaar is dit gebied een wegrestaurant voor de trekvogels.

Onderwater leven er schaal en schelpdieren zoals mossels en Oesters, schaaldieren zoals garnaal en Kreeft, vele vissoorten.

De Kapitein welke uw gids voor deze vaartocht is, zal u het een en ander over dit Nationaal park vertellen.

Aan boord zijn bladerboekjes en verrekijkers beschikbaar. Het is niet mogelijk deze te reserveren.

 

Kostprijs

Kinderen t/m 3 jaar gratis

4 t/m 11 jaar                    €    6,–

vanaf 12 jaar                    €    9,–

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Bekijk onze folder!