De Zeelandbrug, de langste brug van Nederland, met kans op bruinvissen

Date/Time
Date(s) - 23-aug-2022
13:00-14:15

Location
Zierikzee

Category(ies)


De Zeelandbrug

 

De Zeelandbrug was ooit de langste brug van Europa, een kopie van deze brug staat in Denemarken.

We kennen hem allemaal, maar een keer onder de brug doorvaren, door de pijlers kijken, welke kaarsrecht staan. Het is net een tunnel. Een schitterend bouwwerk welke  december 2015 haar 50e verjaardag vierde. Deze brug is uitgeroepen tot Rijksmonument.

Combineer de vaartocht met een bezoek en beklimming van de dikke toren, of wel de St-Lievens Monstertoren, vanaf deze toren krijgt u een mooi uitzicht over Schouwen Duiveland

Niet alleen de brug kunnen we bewonderen. Hier op het smalste stukje van de Oosterschelde, zitten regelmatig Bruinvissen ( de Nederlandse Dolfijn) Voor het havenhoofd van Zierikzee, en in de buurt van de brug wordt deze regelmatig gespot.

Deze tocht wordt regelmatig georganiseerd, het is op dinsdag toeristen dag in Zierikzee ,  woensdag snuffelmarkt en op donderdag is het markt. Kijk hier wat er vandaag nog meer te doen is.

 

bruinvis_met_kalf_wouterjanstrietman2frisia foto 0172013-08-02 21.14.00

 

 

 

 

 

Vaarroute

 

Deze vaartocht vertrekt vanuit Zierikzee.  Eerst drijven we een tijdje boven een diepte, waarboven regelmatig Bruinvissen worden gespot. De kapitein zal u er op wijzen als er Bruinvissen zijn. We varen langs de MZI (Mosselzaad invang installatie’s, een milieu bewuste manier van mosselzaad vangen) en 2 x onder de Zeelandbrug door.

Aan de horizon zien we Colijnsplaat. Voor Colijnplaat zijn restanten van de Tempel van de godin Nehalennia gevonden. Deze tempel is nagebouwd aan de haven van Colijnsplaat.

Tevens zien we met mooi helder weer de Stormvloedkering op het voormalige werkeiland Neeltje Jans liggen.

Deze vaartocht is rond hoog water, over de dijken heen zien we de natuurreservaten van Plan Tureluur, een voedselgebied voor vogels, welke bij hoog water hier komen lunchen.

De zandbanken staan onder water, de zeehonden zijn hun kostje aan het zoeken, het is mogelijk dat een zeehond zijn kopje boven steekt.

 

Kostprijs

Kind t/m 3 jaar                           gratis

4 t/m 11 jaar                                 € 7,–

vanaf 12 jaar                                 € 10,–

hond                                               €  1,–

Wegens de drukte in Zierikzee, adviseren wij u tijdig naar Zierikzee te komen en te parkeren op een van de parkeerpleinen. De binnenstad is alleen parkeren vergunninghouders. Parkeerplein aan de Hoofdpoortstraat is snel vol, voor andere parkeerplaatsen klik hier.

 

Deze vaartocht wordt regelmatig gevaren, beide schepen hebben deze vaartocht op hun programma. De Frisia 2 is niet rolstoel geschikt. Bent u rolstoel afhankelijk, graag telefonisch reserveren, zodat wij het geplande schip kunnen inzien. Rollators en (inklapbare) kinderwagens kunnen aan boord.

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Bekijk onze folder!