De Zeelandbrug, de langste brug van Nederland, met kans op bruinvissen

Date/Time
Date(s) - 16-jul-2020
13:00-14:15

Location
Zierikzee

Category(ies)


De Zeelandbrug

 

De Zeelandbrug was ooit de langste brug van Europa, een kopie van deze brug staat in Denemarken.

We kennen hem allemaal, maar een keer onder de brug doorvaren, door de pijlers kijken, welke kaarsrecht staan. Het is net een tunnel. Een schitterend bouwwerk welke  december 2015 haar 50e verjaardag vierde. Deze brug is uitgeroepen tot Rijksmonument.

Combineer de vaartocht met een bezoek en beklimming van de dikke toren, of wel de St-Lievens Monstertoren, vanaf deze toren krijgt u een mooi uitzicht over Schouwen Duiveland

Niet alleen de brug kunnen we bewonderen. Hier op het smalste stukje van de Oosterschelde, zitten regelmatig bruinvissen ( de Nederlandse Dolfijn) Voor het havenhoofd van Zierikzee, en in de buurt van de brug wordt deze regelmatig gespot.

Deze tocht wordt regelmatig georganiseerd, het is op dinsdag toeristen dag in Zierikzee ,  op donderdag is het markt. Kijk hier wat er vandaag nog meer te doen is.

 

bruinvis_met_kalf_wouterjanstrietman2frisia foto 0172013-08-02 21.14.00

 

 

 

 

 

Vaarroute

 

Deze vaartocht vertrekt vanuit Zierikzee. We varen 2 x onder de Zeelandbrug door, varen langs Colijnsplaat. Voor Colijnplaat zijn restanten van de Tempel van de godin Nehalennia gevonden. Deze tempel is nagebouwd aan de haven van Colijnsplaat. Vanaf het schip kunt u hem mooi zien.

We varen terug langs de  Mosselzaad invang installaties (dit is de moderne milieu bewuste manier van mosselzaad inwinnen) waarna we 75 minuten later weer in Zierikzee arriveren.

Kostprijs

Kind t/m 3 jaar                           gratis

4 t/m 11 jaar                                 € 6,–

vanaf 12 jaar                                 € 9,–

Wegens de drukte in Zierikzee, adviseren wij u tijdig naar Zierikzee te komen en te parkeren op een van de parkeerpleinen. De binnenstad is alleen parkeren vergunninghouders. Parkeerplein aan de Hoofdpoortstraat is snel vol, voor andere parkeerplaatsen klik hier.

 

Deze vaartocht wordt gevaren met beide schepen. Bent u rolstoel afhankelijk, graag telefonisch reserveren, zodat wij het geplande schip kunnen inzien. Rollators en (inklapbare) kinderwagens kunnen aan boord.

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

DutchEnglishFrenchGerman
to top
Bekijk onze folder!